Medewerkers Transvision volgen de “Gastvrijheid- en bejegeningscursus” van de Zonnebloem

5 oktober 2022

Nieuws:

Als mobiliteitsregisseur is toegankelijke mobiliteit een belangrijk onderwerp binnen Transvision.

Deze week hebben een aantal van onze collega’s de training "Gastvrijheid- en bejegeningscursus" uit het toegankelijkheidsprogramma van De Zonnebloem gevolgd. Als mobiliteitsregisseur is inclusieve mobiliteit een belangrijk onderwerp binnen Transvision.

"Deze training heeft ons bijzondere inzichten gegeven over het leven met een beperking en de toegankelijkheid van ons pand."
Laurens van Remortele, CEO Transvision

Tijdens deze training hebben onze collega’s zelf kunnen ervaren hoe het is om met een beperking door het pand van Transvision te bewegen. Door middel van verschillende attributen die een beperking nabootsen, zoals bijvoorbeeld een rolstoel, een bril die het zicht beperkt, een koptelefoon die het gehoor beperkt of een nek brace die de beweging beperkt, hebben collega’s kunnen ervaren wat voor obstakels dit met zich meebrengt. Dit heeft ons bijzondere inzichten gegeven over het leven met een beperking en de toegankelijkheid van ons pand.

"Dankzij deze training van de Zonnebloem kunnen we ons nog beter inleven in de Valyspashouders"
Sandra Dingenouts, Teamleider Klantenservice

Ook was er deze dag een rolstoelbus aanwezig. Onze collega’s hebben kunnen ervaren hoe het is om als rolstoelgebruiker een rolstoelbus te betreden. Daarnaast kon, als expert in het verzorgen van (specialistisch) personenvervoer, ook een ritje in de rolstoelbus niet ontbreken. Dit was erg leerzaam voor ons, gezien wij nu meer inzicht hebben over het reizen met een beperking.

Dankzij deze training van de Zonnebloem kunnen we ons nog beter inleven in de Valyspashouders en meer rekening houden met de behoeften van onze reizigers. Al met al was het dus een erg leerzame dag waar wij als Transvision veel uit hebben gehaald!