Platforms Mijn Valys en Mijn Vita Mobiliteit zijn gecertificeerd als digitaal toegankelijk!

1 oktober 2020

Nieuws:

Digitale toegankelijkheid gaat over de bruikbaarheid van informatie en diensten voor iedereen. In deze vreemde tijd is de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan de online toegankelijkheid van onze platforms Mijn Valys en Mijn Vita Mobiliteit. Samen met een team van Info Support zijn de platforms doorontwikkeld om te kunnen voldoen aan de eisen van de internationale toegankelijkheidsrichtlijn WCAG 2.1.

Het is voor (semi)-overheden en de uitvoerders van hun opdrachten verplicht om digitale uitingen voor iedereen toegankelijk en zogenaamd drempelvrij aan te bieden. Daarom hebben wij aan de hand van de toegankelijkheidsrichtlijn gewerkt aan de online ervaring op gebied van onder andere: waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid van de platforms. Voorbeelden van nieuwe functionaliteiten zijn: het weergeven van de content in hoog-contrast, het automatisch schalen van de pagina naar de grootte van het scherm waarop deze getoond wordt, het volledig kunnen bedienen van het platform met het toetsenbord en de mogelijkheid om alle tekst te laten voorlezen met behulp van spraaksoftware.

"Mijn Valys en Mijn Vita Mobiliteit zijn digitale, inclusieve platforms waarmee gebruikers van het doelgroepenvervoer 24/7 veilig en snel hun ritten kunnen plannen, boeken, betalen en beheren. Daarnaast bieden beide platforms multimodale - en persoonlijke reisadviezen. Van Valys tot Regiotaxi en van tram tot rolstoeltaxi. Met het behalen van het digitale toegankelijkheidscertificaat zetten wij de volgende stap in onze online dienstverlening!"
Marco van Eijk, Product Owner Transvision

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en ons dienstverlenende karakter zien wij het als onze taak om voorop te lopen in digitale toegankelijkheid voor iedereen. Daarom zijn wij enorm trots om te kunnen mededelen dat wij, na het afvinken van meer dan 70 criteria, het Drempelvrij Certificaat voor onze beide platforms in ontvangst hebben mogen nemen. En niet zomaar, we zijn gecertificeerd door stichting Accessibility op WCAG 2.1 level AA!

Via deze weg willen wij onze dank uitspreken naar onze partners en medewerkers die samen met ons de weg naar een drempelloze online ervaring bewandelen.